Suomalaisten keskuudessa yhä suositummaksi nouseva Kroatia on kestosuosikki monesta syystä. Kroatia tarjoaa mielenkiintoista nähtävää ja katsottavaa monille, se on yksi elokuvamaailman tunnetuimpia kohteita ja siellä voi viettää myös vain viikonlopun.

Kroatia sijaitsee kätevästi eteläisessä Euroopassa, jossa on lähellä monta valtiota. Kroatiassa voikin viettää hyvin viikonlopun, jos on esimerkiksi ajamassa autolla Euroopassa. Kroatiaan on helppo päästä, sillä se kuuluu Euroopan unioniin, mutta sekä autolla, että itsellään pitäisi kuitenkin olla paperit kunnossa.

Kroatian pääkaupunki on Zagreb, mutta suosituin kohde on ilmeisesti Dubrovnik, josta on otettu ne kaikki Kroatian kuuluisimmat kuvat. Kroatia sijaitsee meren lähellä ja se hallitseekin vahvasti Adrianmeren rantaviivaa. Meren toisella puolella sijaitsee Italia. Yksi erikoinen asia Kroatiassa on se, että se koostuu kahdesta, mantereella sijaitsevasta erillään olevasta osasta ja saarista.

Nämä kaksi osaa tarkoittavat sitä, että Kroatian keskeltä, juuri ennen Dubrovnikia, on pieni alue, joka on Bosnian ja Hertsegovinan hallussa. Tämä Dubrovnikin sisältävä osa ei siis ole osa Manner-Kroatiaa lainkaan, vaan on kuin erillinen valtio, myös meren rannalla. Matkailijoiden kannattaakin huomioida, että Kroatian sekä Bosnian ja Hertsegovinan rajalla on passintarkastus.

Dubrovnik on hyvin suosittu lomakohde ja saattaakin olla lomakausien aikaan todella täyteen varattu. Erityisesti kesällä kannattaakin varautua viikonloppulomaan varaamalla ainakin majoituksen etukäteen. Kroatiassa voi vapaasti ajaa eurooppalaisella ajokortilla, mutta ajokulttuuri saattaa yllättää suomalaisen. Rohkeus on valttia.

Kroatian saaret

Yksi vinkki Kroatiaan ovat ehdottomasti Kroatian saaret. Ne ovat uskomattoman kauniita ja siistejä paikkoja, joissa voi mukavasti viettää viikonlopun. Jos haluaa pois kaupungin hälinästä, kannattaa suunnata näille saarille. Saarille pääsee laivayhteyksien avulla.

Saaristo on myös todella suosittua veneilijöiden keskuudessa. Kroatiassa pystyy vuokraamaan veneen ja sillä pystyy tekemään saaristohyppelyä, sekä pysähtyä näissä ihanissa ravintoloissa ja kohteissa, joita eri saaret tarjoavat. Mikäli joukosta löytyy merimies, on tämä todella mahtava kokemus.

Kroatian yksi saarista, Brač, on hyvin suosittu myös vesiurheilijoiden keskuudessa. Saarella on kauniit, puhtaat rannat, joissa voi harrastaa vaikka ja mitä eri lajeja surffaamisesta polkuveneilyyn. Se on tuulinen ja siellä on paljon aallokkoja, mikä tekee siitä aktiivilomaa hakeville ideaalikohteen.

Toinen saari, Hvar, on taas julkkisten ja kuuluisuuksien suosima ja sillä onkin oma, positiivinen maine myös paikallisten keskuudessa. Siellä erityisesti ravintola- ja baarikulttuuri kukoistavat, joten sinne voi mennä esimerkiksi omalla vuokraveneellä tai miksei nauttia viikonlopusta paikallisessa hotellissakin.

Kroatian kansallispuistot

Lisäksi Kroatia tunnetaan upeista kansallispuistoistaan. Plitvicen kansallispuisto on turistien suosima ja koostuu kauniista, sinisistä järvistä. Siellä käveltävää riittää ja maasto on hyvin vuoristoinen. Kansallispuistoissa vierailevien kannattaa myös varata eväitä mukaan, sillä ruokapaikkoja ei ole erityisen paljon ja ne saattavat olla usein täynnä.

Brijunin kansallispuisto on myös hyvin mielenkiintoinen paikka, sillä puisto koostuu 14 eri saaresta. Sieltä löytyy paljon mielenkiintoisia kasvi- ja eläinlajeja, mutta hienointa on varmastikin se, että kyseisestä kansallispuistosta löytyy rakennuksia antiikin Roomasta alkaen.

Viikonloppu Kroatiassa voikin olla pelkkä rantaloma tai vaihtoehtoisesti hyvinkin aktiivinen loma. Viikonloppuloma voi koostua mahtavista ravintoloista ja cocktailbaareista, tai hillityimmistä, paikallisista ruokapaikoista. Valinnanvapaus on sinun.

Loma kannattaa kuitenkin suunnitella jonkin verran etukäteen, sillä paikan päällä tulee helposti ähky. Matkailu on yksi Kroatian merkittävimmistä talouden kannalta, joten paikalliset pyrkivät tekemään kaikkensa tarjotakseen turisteille mahtavia elämyksiä.

Saattaa kuitenkin olla, että elämyksiä tulee joka tuutista ja jos etukäteen ei tiedä, mitä lomalta odottaa, voi helposti mennä mukaan sellaiseen tekemiseen, mikä ei loppujen lopuksi innostanutkaan paljon. Kroatia tarjoaa paljon, joten aika kannattaa myös suunnitella hyvin, ettei jää mitään näkemättä.

Liittyvä postaus

© 2021 Unique Tour