Vierailulla Skiathoksella

Skiathos on kiehtova saari, joka sijaitsee aivan Kreikan mantereen kupeessa. Se tunnetaan erityisesti upeista hiekkarannoistaan, joita löytyy saarelta yli 60 kappaletta. Rantavedet ovat kirkkaita ja suosittuja snorklauspaikkoja. Saarella voi rannalla rentoutumisen lisäksi nauttia herkullisesta kreikkalaisesta ruoasta, kulttuurillisesta yöelämästä ja tietenkin kauniista maisemista kiertoajelun merkeissä.

Skiathoksen asukasluku on noin 6000 ja saaren kokonaispinta-alakin jää alle 50 neliökilometrin. Se sijaitsee Egeanmeressä ja sitä ympäröivät lukuisat muut Kreikan saaret. Skiathokselta onkin helppo hypätä veneen kyytiin ja käydä tutustumassa muihin lähellä oleviin saariin ja kohteisiin. Pääkaupungissa Skiathoksen kaupungissa on paljon mielenkiintoista nähtävää ja kaikki palvelut ovat helposti tarjolla.

Saarella on erittäin mielenkiintoinen ja rikas historia. Se on käynyt läpi sekä antiikin ajan seikkailut sekä myöhemmin Kreikan vapaustaistelun. Toisen maailmansodan aikaan Skiathoksen kaupunki koki vakavia vaurioita ja siitä on edelleen jäljellä jäänteitä, joihin pääsee tutustumaan. Saarella sijaitseva Evangelistrian luostari kantaa mukanaan monia jännittäviä tarinoita vanhoilta ajoilta ja sen kukkulalta voi ihastella kaunista auringonlaskua.

Nähtävyyksiä ja mielenkiintoisia kohteita

Saaren suosituimpiin kohteisiin kuuluu ehdottomasti kaikki mikä liittyy veteen ja ympärillä oleviin saariin. Saarihyppelyitä voi tehdä mukavasti ryhmämatkana, veneellä pienemmässä porukassa tai vaikkapa nauttia purjeveneen rauhallisesta kulusta ympäri saaria. Jos merellä liikkuminen ei kiinnosta, ei sekään haittaa, sillä saarella on varmasti tarpeeksi tekemistä ilman sieltä poistumistakaan.

Historiasta kiinnostuneille Skiathos tarjoaa todella mielenkiintoisia ja historiallisia nähtävyyksiä. Pienet kujat kutsuvat tutkimusretkellä ja niiden varrelta voi löytää vaikka mitä jännittävää. Päivä kulkee kuin huomaamatta kävellen ja kierrellen tätä saarta. Siellä on monia pieniä kahviloita ja ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia ruokia saarelle tyypillisestä menusta.  Pääkaupunkia halkovalla kävelykadulla on hyvä tehdä ostoksia ja tukea muun muassa paikallisia käsityöntekijöitä.

Nähtävyyksiä ja mielenkiintoisia kohteita

Yksi suosittu ja erittäin hyvä keino tutustua saareen on vuokrata oma auto. Auton kanssa koko saari on ulottuvilla ja sen avulla voi tutustua myös saaren pienempiin kyliin. Kulkeminen saarella on etenkin liikuntarajoitteisille hieman hankalaa, sillä sen maasto on erittäin mäkistä ja monet kapeat kadut on usein päällystetty mukulakivillä. Oman auton kanssa voi kuitenkin liikkua helposti ja löytää jopa saaren hiljaisemmat rannat, jonne on mukava istahtaa nauttimaan kauniista maisemista.

Skiathoksella on vanhoja linnan raunioita, jotka kertovat tarinaa saaren värikkäästä historiasta. Se on ollut monien hallitsijoiden alla ja linnakkeiden tarkoitus oli usein puolustaa erityisesti Skiathoksen kaupunkia hyökkäyksiltä ulkopuolelta. Saarella oli aikaisemmin paljon luostareita, mutta näistä jäljellä on enää muutama ja toisissa näkyvät pelkät rauniot. Monissa linnakkeissa ja luostareissa järjestetään kulttuuritapahtumia.

Saari sopii erittäin hyvin myös lapsiperheillä. Lasten mieluisinta puuhaa onkin touhuta rannoilla ja nauttia pehmeästä hiekasta sekä lämpimästä vedestä. Lapset nauttivat myös veneretkistä saariston vesissä ja erityisesti meripäivä läheisellä Skopeloksen saarella on mukavaa vaihtelua rannalla leikkimisen sijaan.

Kreikkalainen keittiö tunnetaan välimerellisistä antimistaan ja erityisesti kala on suosiossa Skiathoksen saarella. Mukana on kuitenkin myös kansainvälisen keittiön antimia, joten maittavaa ruokaa löytyy varmasti jokaiselle. Perinteiset ja tunnelmalliset tavernat tarjoavat usein hienon näköalan rannoille ja merelle. Skiathoksen kaupungin yöelämä on vilkasta, mutta kaupungin ulkopuolella elo on rauhallisempaa.

Skiathos on erittäin mukava lomakohde, jossa viihtyy pidempäänkin. Sinne pääsee helposti, sillä saarella on oma lentokenttä. Suomesta voi matkalla lähteä joko omatoimisesti tai valmiiksi suunnitellulle pakettimatkalle. Skiathos kiinnostaa kaiken ikäisiä ja siellä ei tekeminen lopu kesken. Parasta kaikessa on se, että aurinko hellii lomailijaa koko pitkän kesän aina toukokuusta lokakuuhun.

Liittyvä postaus

© 2021 Unique Tour