Australian suurin kaupunki on todellinen kaukomatkailijan unelmakohde. Vaikka sinne on todella pitkä matka, se taatusti kannattaa. Kokemuksena Sydney on omassa luokassaan, sillä vaikka kyse on kaupungista, Sydneystä löytyy jokaiselle matkailijatyypille mielenkiintoista koettavaa. Sydneyn kaupunki sijaitsee valtavan luonnonsataman, Port Jacksonin, ympärillä.

Sydney on koettava ainakin kerran

Sydneyn kaupunkiprofiilia hallitsee selkeästi korkeat pilvenpiirtäjät, mutta tämän ns. liike-elämän keskustan ympärillä on varsin kaunis ja viehättävä ihmisten kaupunki. Sydneyssä ei tunnu siltä että olisi juuri saapunut miljoonakaupunkiin, onkin yllättävää että Sydneyn väkuluku on noin 4,5 miljoonaa. Sydneyssä on mielenkiintoista sen persoonalliset kaupunginosat, joihin pääsee todella kätevän julkisen liikenteen avulla, city circle (metro) ja monorail palvelevat tehokkaasti kaupungin alueella, tosin Sydney on myös todella kavelijäystävällinen kaupunki.

Rantoja, puistoja ja vanhanajan tunnelmaa

Sydneyn vanhin kaupunginosa, The Rocks, on siirtomaa-henkinen, ja siellä sijaitsee Sydneyn vanhimmat rakennukset ja aikakauteen tyypillinen arkkitehtuuri on hallitseva elementti tällä alueella. Rocksin kapeilta kujilla voi tehdä historiallisia kävelyretkiä, pistäytyä jokaviikkoisilla markkinoilla tai istahtaa rauhalliselle terassille iltapäiväviinille. Rocksin kaupunginosa muuntautuu ulkoilmaravintolaksi uudenvuodenaattona, jolloin Sydney laittaa parastaan.Sydneyn Darling Harbourista tai Circular Quaysta voi hypätä lautan kyytiin ja tutkia kaupunkia mereltä käsin ja matkata vaikka satamalahden toiselle puolelle Taronga Zoon niemelle. Eläintarha on hieno nähtävyys ja sieltä on upea näkymä Sydneyn kaupunkiin. Lautoilla pääsee kätevästi puolessa tunnissa myös Manlyyn, niemelle joka tarjoaa myös upeita rantoja, mahtavia kävelypolkuja ja rentoja kahviloita. Vaikka Bondi onkin se ranta joka Sydneyssä on ainakin nähtävä, kaupungin alueella on kymmeniä muitakin rantoja.

Keskustassa on myös upea Royal Botanic Gardens puutarha, heti Sydneyn Oopperatalon vieressä, jossa on mahtava rentoutua kuumana päivänä vehreyden keskellä. Alue onkin epävirallinen keskuspuisto aivan kaupungin rannalla. Puutarhaan voi vapaasti vaeltaa, ja se on mainio paikka vaikka piknikille. Lisää vehreyttä löytyy Gleben kaupunginosasta, joka on tunnettu booheemista tunnelmastaan, ja onkin taiteilijoiden suosiossa. Glebe eroaa virkistävästi keskikaupungin lasitalojen hengestä.Darling Harbourin ja Circular Quayn alueella on lukuisia mahtavia ravintoloita ja ostospaikkoja, tosin Darlinghurst ja Kings Cross ovat ne parhaat paikat shoppailuun ja illanviettoon. Molemmilla alueilla on valinnanvaraa ruokapaikoista ja Kings Crossin alue on se varsinainen illanviettopaikka Sydneyssä, ja tunnettiin aikoinaan myös punaisten lyhtyjen alueena. Sydneyn kulttuuritarjonta on myös huikea. Tapahtumia on jokapäivälle ja museoita niin paljon kuin jaksaa koluta.

Sydneyn tutut maamerkit

Yksi suositeltava kokemus on kiivetä Sydneyn Harbour Bridgen kaarta pitkin sen korkeimmalle kohdalle. Sydneyn yhdeltä tunnetuimmista maamerkeistä on unohtumaton näkymä kaupungin ylle, ja kauas ympäröiville vuorille ja rannoille. Mikäli korkeat paikat eivät kiinnosta, silta on upea myös maantasolta katsottuna. Silta on yli kilometrin mittainen ja korkeimmalta kohdaltaan 139 metriä. Tämä vaikuttava rakennelma on uutenavuotena mahtavan ilotulitusjuhlan keskipisteessä. Toinen paikka kokea Sydney lintuperspektiivistä on kivetä Sydney Toweriin joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Lasitettu näköalatasanne tarjoaa melkoisen maisemaelämyksen 268 metrin korkeudessa. Mikäli urheutta riittää, voi osallistua myös kävelyyn tasanteen ulkoreunalla, tämä ei ole herkkähermoisille! Luonnollisesti yksi Sydneyn tärkeimmistä nähtävyyksistä on myös Sydneyn Oopperatalo. Musiikin ystävän kannattaa ehdottomasti tarkastella mikäli ohjelmistossa on matkan aikana jotain kiinnostavaa ja kokea talon ainutlaatuinen tunnelma. Rakennuksen persoonallinen arkkitehtuuri on sinänsä jo kiinnostava nähtävyys. Sydneyn Oopperatalo seisoo juhlallisesti niemenkärjessä josta sen voi nähdä rannalta sekä mereltä käsin.

Sydneyn tutut maamerkit

Jos tekee mieli lähteä Sydneyn reissulle, kannattaa varata aikaa. Sydneyssä uppoaa helposti viikko, sillä kaupungilla on hurjasti tarjottavaa matkailijalle. Sydneyssä on majoitusta kaikille budjeteille, ja se on myös reppureissaajien suosikki kohteita. Sydneytä ei voi pitää “once in a lifetime”- kohteena, siellä kun on käynyt kerran, haluaa palata takaisin, yleensä jo lentokenttäterminaalissa kotimatkalle lähtiessä.

Liittyvä postaus

© 2021 Unique Tour