Barcelonan upeat vanhat rakennukset, eurooppalaisen suurkaupungin syke ja lukuisat pienet kortteliravintolat kutsuvat vierailijoita luokseen tutustumaan sen nähtävyyksiin. Siellä vierailee vuosittain arviolta 32 miljoonaa ihmistä, joka tekee siitä yhden maailman suosituimmista kaupunkikohteista. Se tarjoaa monipuolista tekemistä ja nähtävää koko perheelle ja sinne voi matkustaa minä vuodenaikana tahansa.Barcelonan historia alkaa hyvin kaukaa. Sitä ovat hallinneet maurit, kuninkaat ja kreivit. Sen vanhimmat rakennukset ovat säilyneet aina 1800-luvulta saakka ja ne edustavat katalonialaista modernistityyliä. Sitä olivat rakentamassa monet eri arkkitehdit ja kuuluisampina heistä Antoni Gaudi, jonka kaikki rakennukset ovat Unescon maailmanperintökohteita. Barcelonan vanhakaupunki on Euroopan vanhimpia.Barcelonasta löytyy monenlaista nähtävää kaiken ikäisille. Vanhakaupunki ja sen keskiaikaiset osat tarjoavat paljon ihmeteltävää ja niissä saa useamman päivän kulumaan kävelemällä. Pienet persoonalliset ravintolat täyttävät sen kujia ja niiden hurmaavat tuoksut kutkuttelevat makuhermoja. Jalkapallofanit voivat tutustua sen kuuluisaan jalkapalloseuraan FC Barcelonaan, joka on yksi maailman kuuluisimmista. Sieltä löytyy lukuisia museoita joista mielenkiintoisimmat lienevät hologrammimuseo ja suklaamuseo. Sen lukuisista puistoista löytyy tekemistä lapsille ja niissä voi hengähtää hetkeksi pois suurkaupungin kiireestä vaikka piknikin merkeissä. Keskuspuisto Park De La Ciutadellasta löytyy jopa oma eläintarha.

Milloin, miten ja mitä Barcelonassa

El Prat

Barcelonaan on helppo saapua sekä lentäen, junalla että omalla autolla. Suomesta sinne lentää monia eri lentoyhtiöitä ja hinnat vaihtelevat vuodenajan mukaan. Kallein ja vilkkain aika Barcelonassa on pääsiäinen, kesälomakausi heinäkuusta syyskuuhun ja joulusta tammikuun puoliväliin. Tällöin kaupunkiin matkaavat monet turistit ja yöpymispaikat kannattaa varata hyvissä ajoin. Matkan voi ihan hyvin toteuttaa omatoimimatkana, sillä Barcelona on turvallinen ja hyvin opastettu lomakohde. Suomesta saapuvat lennot laskeutuvat yleensä El Pratille, joka sijaitsee keskustan lähettyvyydessä. Sieltä on helpot ja edulliset kulkuyhteydet lähes mihin tahansa päin kaupunkia. Toiset koneet voivat laskeutua Gironan kentälle, joka on noin tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta.Monet hotellit ja majapaikat nostavat hintojaan sesonkiaikoina sekä myös paikalliset ravintolat ja baarit tarjoavat kalliimpaa menua. Majoitus vaihtoehtoja on kuitenkin monia, erityisesti jos alkaa katsomaan sopivaa paikkaa tarpeeksi ajoissa ennen matkaa. Kaupungin koko syke muuttuu hieman näinä eri aikoina ja se on huomattavasti rauhallisempaa lokakuusta maaliskuulle lukuun ottamatta joulun aikaa. Julkinen liikenne on Barcelonassa erittäin toimivaa ja sitä hoitavat bussit, metrot ja paikallisjunat. Kaupungista löytyy myös kaksi köysirataa, mitkä ovat myös nähtävyys itsessään. Kaupungista löytyy hyviä mahdollisuuksia shoppailuun. Sen vanhat kauppahallit kätkevät sisälleen ihania pikkukauppoja, siellä järjestetään paljon erilaisia markkinoita ja kauppojen aukiolot ajat ovat varsin pitkät.

FC Barcelonan kotikenttä Camp Nou

Jalkapallofanit voivat myös keskittää lomansa jalkapallon ympärille. Maailman kuulu FC Barcelonan kotikenttä Camp Nou sijaitsee siellä ja se on myös Euroopan suurin jalkapallostadion. Niiden pelit ovat erittäin suosittuja ja niihin kannattaa varata liput hyvissä ajoin. Pienten lasten kanssa matkustettaessa on hyvä miettiä mihin vuodenaikaan matkustaa. Vilkkaimpaan sesonkiaikaan sen kadut, ravintolat ja kulkuneuvot voivat olla todella täyteen ahdettuja. Silloin ei ehkä ole paras aika liikkua pienten lasten kanssa. Sesongin ulkopuolella kaupunki on kuitenkin tilava, turvallinen ja sen hyvin suunnitellut kulkureitit ovat helppoja rattaiden kanssa liikkuessa.Barcelonassa kannattaa muistaa suunnata katse myös ylöspäin sillä sen korkeissa rakennuksissa esiintyy todella hienoa ja vanhaa arkkitehtuuria. Kannattaa muistaa että päänähtävyyksien lisäksi kaupunki tarjoaa todella monipuolisesti erilaisia pienempiä ja ihmeellisiä asioita mihin kaikki siellä matkaavat voivat tutustua. Myöskään ei kannata jättää väliin tapasten maistelua joka kuuluu olennaisena osana kaupungin kulttuuriin ja Katalonian perinteeseen.

Liittyvä postaus

© 2021 Unique Tour