Maisema kuin Avatar-elokuvasta. Nepalin Poon Hill vaelluskokemus on yksi maailman kauneimmista, koskettavimmista ja upeimmista kokemuksista. Reitti ei ole yhtä suosittu kuin Mount Everestille ja sen leirille nouseminen tai Annapurna nimisen vuoren leirille vaeltaminen. Vastaavia vaelluksia löytyy paljon ympäri maailmaa.

Mikä tekee Poon Hill vaelluksesta niin upean?

Poon Hill on aloittavalle vuoristo vaeltajalle oiva vaellus. Kantajan ja oppaan avulla kuuden päivän vaelluksesta saa kaiken irti. Portaat ja ei liian ankarat kipuamisen haasteet tekevät retkestä suhteellisen rennon. Poon Hill on alle neljäntuhannen metrin korkeudessa meren pinnasta ja tästä syystä paikalliset eivät kutsu Poon Hilliä vuoreksi vaan kukkulaksi. Miksi sitten tänne kannattaa suunnata, vaikka kyseessä ei ole edes vuori? Poon Hillin huipulta pääsee ihailemaan ympärillä olevia massiivisia ja maailman suurimpia vuorenhuppuja. Jos kiivetään tällaisen vuoren leiriin, esimerkiksi niin kuin Annapurnan vaelluksella, olet katselemassa alaspäin noita vuoria. Opas kertoi aina, että on upeampaa nähdä nuo kauniit järisyttävän voimakkaan näköiset valkoiset vuoret ympärilläsi joka suuntaan katsottaessa kuin kiivetä sellaiselle. Tämän hetkisen kokemuksen perusteella oppaan mielipide oli oikea, sillä ei ole mitään kauniimpaa kuin valkoisten vuorien katselu auringon nousun aikaan. Todellinen huippukokemus.

Poon Hillin vaelluksella maisema vaihtelee suuresti. Välillä näet edessäsi kohoavan valkoisen vuoriston ja välillä toisina päivinä seikkailet keskellä kummallisen näköisiä metsiä täynnä vesiputouksia. Portaita portaiden perään, niin ylös kuin alas tultaessa. Kipuaminen huipulle vie neljä päivää ja alastulo kaksi. Ympärillä on kokoajan sademetsää ja ilmasto on vilpoinen mutta ei kuitenkaan kylmä. Paikallisten pienten kylien ohitus oli kaikkein mukavimpia kokemuksia, sillä vuoristokylät loistavat erilaisia kulttuureja. Matkamuistot ovat ihan oikeita aitoja vuoristokansan käsitöitä ja ruoka ihan maailman maittavinta kasvisruokaa. Ruokaa syödään käsin ja lihasta ei ole tietoakaan vuoristossa, sillä pääruokana toimii sielläkin itsekasvatetut kasvikset, viljat, vihannekset ja pavut. Lihaa saa harvoin ja sitä kannattaa välttää, sillä sähkön puuttumisen takia lihaa ei paikallisetkaan voi mitenkään säilöä ja jos kanaa ei esimerkiksi olla teurastettu samana päivänä, voi ruokamyrkytys olla mahdollinen.

Henkinen kokemus ennen kaikkea

Kuuden päivän hiljainen vaellus, oli ennen kaikkea pysäyttävä ja puhdistava. Henkisesti istuessasi illan hämärtyessä pienen vuoristokylän portailla katsoen maisemaa ja vuoria ympärilläsi, tunnet valtavaa tarvetta pohtia omaa elämääsi ja omaa pienuuttasi. Kaikki ympärillä on niin suurta. Elämä vuoristossa on yksinkertaista. Ja joka ikinen tapaamasi ihminen on todella onnellinen vaikka elämä vuoristossa on todella fyysisesti rankkaa joka päiväistä selviytymistä. Suurin osa vuoristokansalaisista on syntynyt ja tulee kuolemaan siellä. He tuntevat vuoret ympärillä, tietävät myrskyt, talven kylmän viiman, kauden, jolloin ruokaa ei ole saatavilla ja on pärjättävä sillä mitä saatiin hyvä kauden aikana kerättyä kasaan. Vuoret ympärillä näyttävät kuin unessa olevilta jumalolennoilta, jotka makaavat maamme kamaralla, syvässä unessa vielä joku päivä herätessään siihen, että ihmiskunta syöksee maapallon liian pahaan kuntoon. Illan pimetessä, on aika mennä nukkumaan. Hieroa tiikeribalsamia kivikoviin pohkeisiin, joita ei uskalla enää edes venytellä, tarkistaa uudet hiertymät ja jättää hikiset vaellusvaatteet oven ulkopuolelle tuulettumaan. Hyvin nukutun yön aikana, aamun ensiauringon säteiden pilkistäessä ikkunasta on kaikkialla täysin hiljaista. Hiljaisuus herättää kiireisen kaupunkilaisluonteen katsomaan aamun utuista maisemaa ikkunasta. Valkoiset vuoret saavat kultaisen auringon osumaan huippuihin kuin kultamaali. Huput näyttävät hetken siltä, että joku kaataisi kinuskikastikkeen suuren pehmiksen päälle. Maisemaa ei voi katsoa muuta kuin sydän pakahtuen ja toivo rinnassa, että tänään päästään seuraavaan paikkaan ennen auringon laskua.

Liittyvä postaus

© 2021 Unique Tour