Hobart on Tasmanian, yhden Australian osavaltioista, pääkaupunki. Tasmania on syrjäinen, villi ja luonnonkaunis saari Melbournesta etelään ja Hobart mielletään usein rauhallisena ja pikkukylä-henkisenä kaupunkina. Ilma on puhdasta, tahti leppoisa ja elämäntaso korkea. Ei olekaan ihme että Hobart on aina ollut kotoisa paikka myös luovien ihmisten keskuudessa.

Monta maukasta syytä vierailla hobartissa

Hobart on nostanut profiiliaan viime vuosina gastronomian ja taiteiden saralla, joten mikä olisikaan parempi ajankohta vierailla tässä vähemmän turistien koluamassa viehättävässä kaupungissa. Hobartiin pääsee näppärästi lentäen Sydneystä, Melbournesta ja Brisbanesta. Hobartissa on valikoima uniikkeja majoituspaikkoja, joista mielenkiintoisimpia on 1820-luvun hiekkakivinavetta, jonka arkkitehtipariskunta on muuttanut mainioksi majapaikaksi ja sijaisee aivan Hobartin keskustassa, tai vaikka 180 vuotiaassa Alabama hotellissa joka on persoonallisen retro-henkinen ja sopii budjettimatkailuun. Luksusta kaipaava voi napata yhden 11:sta huoneesta Islington hotellissa, jonka puutarhasta aukeaa huikeat näkymät Wellington vuorelle ja jonka lasi, marmori ja hiekkakivi miljöö tarjoaa ylellisen majoituskokemuksen.

Ruumiin ja sielun ruokaa

Matkailijan nälkä on loputon, mutta onneksi Hobartilla on tässäkin suhteessa annettavaa. Aamupalasta aloittaen kannattaa suunnata vaikka kaupungin pohjoispuolelle Bertaan tai Born in Brunswickiin, länsi-Hobartissa taas Pigeon hole tarjoaa taatusti maukkaan aamupalakokemuksen. Mikäli sokerihammasta kolottaa, Sweet Envy on siihen oikea lääke. Se tarjoaa huippuhyviä croissanteja ja itse tehtyä jäätelöä ja kakkuja sekä loistavaa kahvia. Tästä paikasta ei voi olla pitämättä.Eksoottinen tapa lähteä nauttimaan paikallisesta kalaruoasta on osallistua puolenpäivän mittaiseen kajakki melontaretkeen joka kiertää Hobartin historiallista rantakaupunginosaa Battery Pointia ja jossa saa nauttia kelluvan fish & chips lounaan, taatusti erilaista. Hobartin rannoilla voi muutenkin tutustua elävään kalasatamakulttuuriin ja nauttia kaupungin merihenkisestä historiasta.

Kohteita viinin, oluen ja whiskyn ystäville

Illallista suunnitellessa kannattaa seurata paikallisia ja suunnata pohjois-Hobartiin tai Salamancaan tai ehkä sataman tuntumaan. Näistä paikoista löytyy lukuisia huikeita ravintoloita joissa voi nauttia paikallisista tuotteista vaikka Franklinissa, joka on valittu 10:n parhaan Australialaisen ravintolan listalle. Satamasta löytyy etelä-Amerikkalais henkinen Frank ja korkeatasoinen Aloft. Yksi erittäin suositeltava paikka on Templo. Pieni 20-paikkainen ravintola jonka menu on melko lyhyt (noin 8:n ruokalajia) mutta sitäkin erinomaisempi. Chefin menu on kokeilemisen arvoinen ja talo tarjoaa myös hyvän valikoiman paikallisia orgaanisia viinejä. Koska paikka on todella pieni, sinne tarvitsee pöytävarauksen. Mikäli sattuu vierailemaan Hobartissa sunnuntaina, ohjelmistoon kuuluu ehdottomasti Farm Gate Market, jossa kelistä huolimatta on lukemattomia kojuja joista valita. Torilla voi nauttia tuoreesta sushista, aamupalasta, kahvista, lounaasta jne. Torilla on myytävänä paljon Tasmanialaista käsityötaidetta ja muita paikallisia tuotteita. Toinen kiva tori on lauantaisin avoinna oleva Salamanca Market, joka tarjoaa yli 300 kojua täynnä paikallisia tuotteita, kodintarvikkeita, taidetta ja käsitöitä.

Kohteita viinin, oluen ja whiskyn ystäville

Tasmania on jo aika tunnettu viineistään, ja sieltä löytyykin useita palkittuja viinitiloja. Hyvä lähtökohta on visiitti sataman alueella toimivaan Gasworks Cellar Door-viinimyymälään josta saa asiantuntevaa palvelua ja voi napata matkaan loisto viinejä ja vinkkejä viinitila vierailuihin. Gasworks järjestää myös tastingejä joissa saa sitten jo mukavan suutuntuman paikallistuotteisiin. Viinitiloja voi lähteä kiertelemään myös oppaan kera tai itsekseen autolla.Esimerkiksi Spring Vale, Bream Creek ja Providence viinitilat ovat visiitin arvoisia. Mikäli tuntuu että olut on kuitenkin se oma juttu, Hobartista löytyy Hobart Brewing Company sekä Shambles Brewery. Saarella on noin 20 muutakin panimoa sekä mikropanimoita, joten oluen ystävälle löytyy valinnan varaa. Whiskin ystävä suuntaa retkensä kodikkaaseen Larks Distilleryyn, joka järjestää myös kiertueita, tai hienostuneeseen Nant Distilleryyn. Palkittu Sullivans Cove Whisky löytyy taas läheltä Hobartin kentokenttää.

Tulevaisuuden Australian matkaan kannattaa yhdistää Tasmanian visiitti ja kokea omakohtaisesti miten mainio kulinaristinen helmi Hobart on. Tässä vain pieni siivu Hobartin tarjonnasta, joten paljon on vielä löydettävää. Suosittelen.

Liittyvä postaus

© 2021 Unique Tour