Vatsatauti, ruokamyrkytys, turistiripuli, loiset ja parasiitit, niistä on kauhukuvat Thaimaalaisesta ruuasta tehty. Ylivarovaisen matkailijan lomakohteena Thaimaa ei varmasti ole se kaikkein paras vaihtoehto.

Monesti kuulee tapauksia, joissa Thaimaahan matkannut lomalainen on joutunut tiputukseen pahan ruokamyrkytyksen takia ja tällaiset uutiset toki kolahtavat suomalaiseen. Mutta monesti asia otetaan todella raskaasti vaikka ripulin hoitoon nesteytystiputus onkin yksi kaikkein yleisin hoito Thaimaassa. Thaimaan ilmasto on niin kuuma ja kostea, että jo keskinkertaiseen vatsavaivaan on syytä hakea apua lääkäristä, jotta paha nestehukka ei pilaa loppulomaa. Nesteytystiputus eli infuusio onkin siis yksinkertainen tapa saada keholle tarvittavat suolot ja mineraalit takaisin, mitä on vatsataudin tai ripulin aikana menetetty.

Yksi kaikkein suurimmista vatsaoireiden aiheuttajista lomamatkalla onkin nestehukka. Syytökset ruuan epäpuhtaudesta voivat olla täysin perättömiä ja vessassa ramppaamisen taustalla saattaakin piiletä oma nesteytyksen laiminlyönti. Pullovesi Thaimaassa eroaa meidän kraanavedestä täysin, vesi on kemiallisesti puhdistettua ja ei sisällä minkäänlaisia luontaisia suoloja tai mineraaleja mitä hikoillessamme me menetämme. Suomen puhdas vesi on mineraalipitoista ja pullovetemmekin on usein lähdevettä. Näin ei ole pallon toisella puoliskolla. Tästä syystä veden lisäksi on varmistettava suolojen ja mineraalien saanti, yksi hyvä keino on ostaa edullisia elektrolyytti-juomajauhe pusseja paikallisesta kaupasta, joita sitten sekoittaa pulloveden sekaan. Muistathan kuitenkin aina, että kuinka isossa roolissa muovipullot ovat meidän maapallon muovikatastrofin osalta ja suosithan siis omaa vesipulloa, jota varten voit hotellille ostaa ison erittäin edullisen kierrätettävän vesikanisterin, josta voit täyttää vettä pulloosi pilaamatta luontoa. Näitä vesikanistereita täytenä voi kysyä usein hotellilta tai lähimmältä vesimyyjältä ja pullon voi uusio täyttää ja vaihtaa helposti ilman turhaa muovi jätettä.

Thaikeittiö on yksi maailman parhaista keittiöistä!

Tuoreet ruoka-aineet, ihanat mausteet ja tulisuus yhdistettynä pehmeisiin nuudeleihin tai keittoliemiin. Nam! Monesti vatsataudeilta koitetaan välttyä väärin tavoin. On todella harmillista, jos matka suuntaa kohti kulinaristista taivasta ja turistina päädytään syömään länsimaisessa ylihintaisessa ravintolassa ja matkatuliaisena viedään uutista ystäville, kuinka Thaimaasta saa helposti ruokamyrkytyksen. Katuruoka on turvallisin vaihtoehto vatsavaivoja pelkäävälle. Ruuan kuumentaminen bakteerien tappamiseksi on ensiarvoisen tärkeää ruokamyrkytyksen välttämiseksi. Toinen iso asia on se, että vesi, mitä ruoan valmistamiseen käytetään on puhdasta juomavettä. Katukeittiössä näet suoraan omilla silmilläsi, miten ruokasi kypsennetään ja voit halutessasi pyytää vielä kokkia kääntämään kanankoipesi yhden extra-kierroksen grillissä kuumakäsittelyn varmistamiseksi. Keittiöstä näet myös miten raaka-aineet ovat esille pantu ja mistä tulee mahdollinen vesi ja minkälaisia ovat jääkuutiot esimerkiksi smoothieseen. Thaikansa on myös erittäin rehellistä kansaa ja voit tarvittaessa kysyä mistä jääkuutiot ovat. Jäätä usein varotaan ja se on hyvä, sillä kuumentamattomasta vedestä on helppo saada vatsapöpöjä. Mutta kuumassa kosteudessa kylmä smoothie tai drinkki kun vaan on ihan must saada. Jos jääpalat tulevat valkoisesta kangaskassista, joka selvästi on ostettu valmiina jääpakkauksena, on jäiden nauttiminen suhteellisen turvallista. Mutta itsetehdyn näköinen jääkuutio, josta pilkotaan palasia kannattaa jättää omaan arvoonsa. Vesi, suurista valkoisista muovipulloista on myös suht. turvallinen vaihtoehto, mutta varovaisuutta kannattaa aina käyttää.

Jos kuitenkin loma kestää kauemmin, ei kannata missata näitä aivan ihania ruokia, sillä parempaan ja terveellisempää ruokaa saa kauan hakea. Kokkikurssilta voi myös omaan kotikeittiöön saada ihania uusia ideoita ja mausteet, yrtit ja kuivatut ruokatuotteet on helppo pakata mukaan torilta. Maistele, nauti, kokeile makunystyröidesi rajoja niin perinteisessä thairuuassa kuin myös varsinkin Etelästä löytyvästä muslimikeittiöstä, joista löytyvät myös erilaiset ja erinomaiset omat mauste- ja makuvivahteensa!

Liittyvä postaus

© 2021 Unique Tour