Astuttuasi Englannin kamaralle Lontoon suurelle Heathrow’n lentokentälle, todella huomaat olevasi Englannissa. Astuttuasi ulos lentokentältä kylmän kirpakka Lontoon ilma iskee ihollesi. Pilvinen taivas, hassu parfyymimainen tuoksu, kuin käsisaippuasta leijailee hajuaistiisi. Jotenkin kuvitteellinen englantilaisen vanhan talon tuoksu.

Voit ottaa noin tunnin matkan lentokentältä kohti kaupungin ydintä. Ytimessä on helppo lentokenttäjunasta vaihtaa muuhun paikalliseen metro linjastoon, joka toimii oikein hyvin. Juna yhteydet ovat nopeita ja asemilta on helppo suunnistaa erilaisiin kohteisiin, mihin ikinä haluat. Junassa matkalla lentokentältä kohti kaupunkia voit tavata kaikenlaisia ihmisiä, mutta englantilaisuus paistaa silmään. Lyhyeksi leikatut harmaat hiukset, juuri ja juuri kovien alapuolella heiluvat tikkusuorana vanhemman rouvan kasvoilla. Ei hienostelua, ei värejä, vain tasaisen tumman harmaa tasapaksu ja täysin viivasuoraksi leikattu tukka. Vieressä ahavoitunut vanhempi mies ruutukuviollisessaan raitapaidassaan. Suuren nenänsä varressa roikkuvat suurilla vahvuuksilla varustetut lukulasit. Pariskunnalla molemmista, sinapinkeltaiset nahkaiset laukut, toinen oikealla puolella toin vasemmalla. Molemmilla jaetut sivut The Times – uutislehdestä. Mies lukee urheilusivuja. Tämä kliseinen englantilaispari jakaa katseita ja muutaman sanan silloin tällöin tunnin matkan ajalla. Kunnes juna pysähtyy heidän pysäkillään, lehdet taitellaan nätisti takaisin kasaan ja laukun sivutaskuun. Kaikkialla ihmiset ovat kohteliaita. Englannin kieli on ihka oikeaa englantilaista englantia.

Katumaisema

Lontoossa on paljon nuorta väkeä, katutaiteilijoita, katutaidetta. Kauniit graffitimaiset upeat ja suuret taidemaalaukset rumien kerrostalojen kyljessä, piristämässä yleistä ilmettä. Pienet kauniin taideinstallaatiot ympäri kaupunkia, jokaisella nurkalla kun kävelet ympäri nähtävyyksiä. Illalla syttyvät valot, niin yhteen Euroopan korkeimmasta maailmanpyöristä kuin koko keskustan ja sillan tuntumaankin. Keskellä jokea, sillan tuntumassa voit luovuudella ja ajatuksella miettiä Big Benin ja London Eye:n eli tämän kuuluisan maailmanpyörän rakkaustarinaa. Kauniit, räiskyvät valot ympärillään maailmanpyörä pyörii ja pyörii kiinnittääkseen tuon mysteerisen kellotornin huomion. Kuin riikinkukon tanssi naaraalle tanssii maailmanpyörä osoittaen esityksensä suoraan kohti kellotornia. Lopulta, kello kuusi, antaa Big Ben huomionsa rakkaalleen takaisin. Jykevällä äänellä se kuuluttaa koko kansalle rakkauttansa. He näyttävät kuin rakastavaisilta. Toinen vanha ja jykevä kellotorni, toinen turisteja viihdyttävä värikäs ja valoisa maailmapyörä. Rakkaustarinaa ja taikaa Lontoossa. Sillan ylitettyäsi Big Benin puolelle löydät pienen pieniä pubeja ja baareja iltaisesta katukuvasta. Astu sisään iänikuisen vanhaan pienen pieneen savuiseen bluesbaariin, katsomaan kuinka mahtavat jazz ja bluestähdet, tuntemattomina laulavat, soittavat ja viihtyvät yhdessä. Open Jam-iltaman alkaessa kuka tahansa voi yhtyä mukaan, kuuntelemaan tai laulamaan tai soittamaan. Ja ilta on upea. Yksi toisensa parempia artisteja ja tulkitsijoita nousee lavalle soittamaan ja ilakoimaan. Yleisö villiintyy. Istumapaikkoja ei ole, mutta niitä ei tarvita. Kaikki viihtyvät mölyisässä hikisessä tilassa, sillä musiikki vie jokaisen toiseen maailmaan. Muualla pubeissa nautitaan tuopista kuivaa omenasiideriä ja katsellaan urheilua. Yö tuo tullessaan vain yhä enemmän ihmisiä paikalle. Tämä kaupunki ei nuku.

Katuruokaa

 

Myöhäinen ilta on hyvä päättää paikalliseen jo aamuyöhän menevän pienen grillin antimiin. Perinteinen “Fish and chips” annos saa jäädä, sillä vieressä komeilee aivan mielettömän herkullisen mehevä kana-annos. Annokseen kuuluu eri puolelta kanaa paloiteltuja lihapalasia, koipea ja rintaa, jotka on friteerattu kanan rasvassa ja pyöritelty maissiseen ja mausteiseen rapeaan kuoreensa ennen dippaamista rasvakeittimeen. Kana on niin mehuisaa, että se jää katuruokana enemmän mieleen koko Lontoosta kuin yksikään muu ruoka. Tätä tulee ikävä. Kävellessäsi takaisin majapaikkaasi, muistellen upeaa musiikin täytteistä rentoa pubi-iltaasi syöden herkullista grilliruokaa, toivot palaavasi vielä tähän kauniiseen suurkaupunkiin.

Liittyvä postaus

© 2021 Unique Tour