Kesä on tulossa, joten on aika ruveta miettimään seuraavaa lomakohdetta. Kesällä lomapaikan valitsemien saattaa olla hankalampaa, sillä vaihtoehtojen määrä on lukematon.

Kesällä voi oikeastaan lähteä minne tahansa muualle kuin Alaskaan tietäen, että siellä on lämmintä. Usein kuitenkin tähän auttaa erilaiset mieltymykset ja se, että haluaako kaupunki lomaa vai rantalomaa. Kaupunkilomaa haluaville Euroopasta löytyy monta kaunista kohdetta, jonne on kesäisin kiva lähteä ihastelemaan aurinkoista kaupunkielämää.Yksi näistä upeista kohteista on Rooma. Rooma on aina kiehtonut ihmisiä sen pitkän historian myötä. Tähän on tietenkin edesauttanut Italian lämmin ja vastaanottavainen kulttuuri. Italiassa jokainen varmasti tuntee olevansa kuin kotonaan ja ystävälliset paikalliset auttavat varmasti jokaisessa tilanteessa. Italiassa ei myöskään tarvitse pelätä, että yksin matkustaessa jäisi yksin nimittäin paikalliset varmasti ottavat jokaisen mukaan omiin rientoihinsa. Kesällä Italiassa riittää varmasti monia kohteita, mutta Rooma on kyllä väistämättä yksi mielenkiintoisimmista. Rooma sopii moneen makuun ja varsinkin kulttuurin ystäville Roomasta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa tai sitten, jos ei ole niinkään kiinnostunut kulttuurista eikä jaksa pyöriä nähtävyyksien ympärillä, voi Roomaan mennä ihan vain ihailemaan sen tunnelmallista kaupunkielämää.

Tekemistä Roomassa

Mitä Roomassa sitten voi tehdä? Tämä kysymys tulee varmasti jokaiselle ensimmäisenä mieleen Rooman matkaa suunnitellessa ja tähän vastaus on yksinkertainen. Roomassa voi tehdä oikeastaan mitä vain mitä tulee mieleen. Se on Italian pääkaupunki, joten niin kuin pääkaupungeissa yleensä riittä siellä paljon erilaista nähtävää. Tässä kuitenkin hieman vinkkejä ensimmäiselle Rooman matkalle: Roomassa riittää vaikka kuinka paljon erilaisia nähtävyyksiä, joten lyhyellä lomalla saattaa olla vaikea nähdä kaikki ilman kiirettä. Tämän takia kannattaa tehdä lista kaikista nähtävyyksistä ja niiden ominaisuuksista, niin saa mietittyä mihin nähtävyyksiin panostaa ja käyttää aikansa. Kaupungista löytyy lukuisia näkemisen arvoisia rakennuksia, antiikin Rooman paikkoja, kirkkoja ja mitä toistaan upeampia aukioita. Näistä varmasti löytää mieleisensä, joten kannattaa loma aloittaa googlettamalla eri nähtävyydet, jotta se kaikkein paras nähtävyys ei jää näkemättä. Tietenkin, jos loma kestää pidempään kuin viikonlopun on nämä kaikki nähtävyydet mahdollista nähdäkin. Muista kuitenkin,että lomalla on tarkoituksena rentoutua ja liika nähtävyyksissä juoksu tekee lomasta enemmänkin maratooni suosituksen. Suurin osa nähtävyyksistä on kuitenkin lyhyen matkan päästä toisistaan, joten ei viikonloppu lomallakaan tarvitse tyytyä vain muutamaan nähtävyyteen vaan saa silloinkin Roomasta halutessaan todella paljon irti.

Tekemistä Roomassa

Kannattaa kuitenkin muistaa Rooman tunnetuin nähtävyys joka on Colosseum. Tämä antiikin Rooman rakennus oli aikoinaan veristen gladiaattoritaisteluiden näyttämö, joka toimii nykysisin Rooman suosituimpana ja kuuluisimpana nähtävyytenä. Tämä toimii myös katolisen kirkon pyhänä paikkana, joka on pitkäperjantain soihtukulkueen päätöspaikka. Toinen asia mitä Roomassa kannattaa tehdä on syödä. Italialainen ruoka on yksi maailman suosituimmista ja arvotetuimmista ruista, eikä myöskään turhaan. Roomassa kannattaa ainakin käydä syömässä paikallista pitsaa. Ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia aurinkoisesta lomapäivästä, kun syödä se juustoinen pitsaa kauniilla aukiolla. Italian upeat aukiot ovat täynnä toistaan parempia ravintoloita, joissa tietenkin yhtenä erikoisuutena on italialaiset aidot pitsat. Tietenkin enemmän pastan ystäville löytyy valikoimasta myös mitä erilaisimpia pastoja, jotka ovat varmasti aivan yhtä maistuvia. Italian lomalla kannattaakin panostaa syömiseen, jolloin saa nauttia aidosta italialaisesta ruuasta kyllikseen seuraavaa lomaa varten. Rooma on luonnollisesti suurkaupungin mukaan täynnä erilaisia toistaan viehättävämpiä kaupunginosia, joihin kannattaa myös käyttää aikansa. Yksi suosituimmista kaupunginosista on boheemi Trastevere. Se on hieman rapistunut kaupunginosa, jossa voi tuntea vanhan sielun. Tästä kaupunginosasta löytää jatkuvasti toistaan boheemimpia pikkuputiikkeja ja kahviloita, joihin pääsee nauttimaan vaikka päiväkahvin.

Liittyvä postaus

© 2021 Unique Tour