Havaiji on kohteena aivan uniikki kaikenlaiselle vesiharrastukselle. Top 10 laitesukellus ja snorklaus kohteet Havaijilla löytyvät helposti ja vaihtoehtoja sekä mielipiteitä ja kaikkea muuta ohjelmaa löytyy mielenmäärin tältä keskellä Tyyntä merta sijaitsevalta saarirykelmältä. Tuliperäinen saarivaltio on Yhdysvaltain osavaltio, joskin hieman itsenäisempi kuin mantereella sijaitsevat osavaltiot. Havaiji on kaukokohde ja Suomesta käsin matkustaminen sinne vaatii vähintäänkin kahta lentoa ja edullisimmista päästä se ei todellakaan ole. Yhdistettynä pidempään Yhdysvaltain vierailuun kuitenkin Havaiji on mahdollinen ja Yhdysvalloista saa suhteellisen edullisesti lentolippuja näille paratiisisaarille.

Havaijista saadut postikortit ja kuvat eivät kuitenkaan kerro koko saarirykelmästä. Suurin saari, Big Islandiksi kutsuttu keskussaari, johon myös kansainväliset lennot tulevat on suurkaupunki isoine rantoineen, täynnä pääsääntöisesti amerikkalaisia turisteja ja luksus hotelleja. Tästä syystä todellista paratiisin tuntua ei saarelta saa vaan on suunnattava myös muille saarille. Turistikeskus Waikiki Beach ja Honolulu kannattaa kuitenkin käydä katsastamassa Oahun saarella, mutta kaukomatkana tämä kohde kannattaa katsoa kuitenkin läpi myös vaikkapa saarihyppelynä. Näin saat isomman kuvan ja pääset ihan oikeasti tutustumaan koko Havaijin todelliseen tunnelmaan.

Oahu

Oahun saaren toisessa päädyssä on kuitenkin upeaa maisemaa, isoja aaltoja ja paljon luontoa ja koskemattoman näköisiä rantoja. Saari on helppo ajaa läpi ja näin on helppo nauttia jokaisesta hetkestä kun on vapaa liikkumaan ja pysähtymään miten haluaa. Saaren päädystä löytyy myös kuuluisat maisemat, joissa on muun muassa kuvattu kuuluisa elokuva Jurassic Park sekä vieläkin jopa suositumpi tv-sarja nimeltään Lost. Maisemassa ajaessa ei voi välttyä mielikuvituksen tuomalta tunteelta, että metsissä ja vuorilla lymyää jos jonkinlaista dinosaurusta jos on aikoinaan Jurassic Parkin elokuvia katsellut.

Oahu saarena on kuitenkin hintatasoltaan todella kallis ja koko Havaiji on myös perinteiseen etelänmatka budjettiin yksi epäsopivin. Asuminen ja ruoka on kallista, liikkuminen vieläkin hintavampaa ja pitkää lomaa ei kovin monella ole varaa Havaijilla pitää. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää, että koko loma suunnitellaan huolella ja liikkuminen lentäen tai muulla keinolla saadaan tapahtumaan mahdollisimman jouhevasti ja aikaa kuluttamatta. Reppureissaajalle kohde ei ole kelpo, sillä edullisimpiakaan asuinmuotoja, kuten hostelleja ei ole kunnolla saatavilla ainakaan Oahun saarelta. Yhtenä vaihtoehtona on auton vuokraus heti loman alussa ja kulkeminen Oahun edullisempiin osiin, joissa kuitenkin kaikki muukin liikkuminen on lähes kokonaan tehtävä autolla, sillä saaren julkinen liikenneyhteys ei ole mitään parhaimmistoa. Mutta valkoiset vaahtopäät, surffaus aallot niin aloittelijalle kuin ammattilaisellekin ovat aivan uniikit koko saarella. Maisema on tietyissä paikoissa aivan uskomaton ja sukellus, merenelävien bongausreissut ja snorklaus retket ovat hyvä mahduttaa reissukokonaisuuteen. Saarella toimii myös hai konservatoriona toimiva meribiologien ryhmä, joka voi tarvittaessa viedä hyvin pienen snorklaus ryhmän katsomaan jopa satoja haita snorklaten ja vapaa sukeltaen niiden seurassa ilman, että kyseessä olisi epä-ekologinen turisti retki. Kaikessa eläinten kanssa tapahtuvassa toimiinsa olethan varma, että kohde minkä valitset ja yritys, jonka palveluita käytät toimii ekologisella pohjalla ja ei harrasta minkäänlaista eläinten syöttämistä tai muuta todella vakavasti meri-elämää haittaavaa toimintaa. Muista myös itse, ettet syötä mitään ruokaa tai leivänmuruja kaloille snorklaus reissullasi, sillä se pilaa luonnon monimuotoisuutta ja kalojen totuttua syöttämiseen, heidän oma ruuan hankinta tapa unohtuu ja merenelävistä tulee riippuvaisia ruokituksesta. Silloin off sesongin aikana kalat kuolevat nälkään. Suosi siis vain luonnon ehdoilla tapahtuvia aktiviteetteja, jotta lapsen lapsemmekin voivat nauttia samankaltaisesta elämyksestä tulevaisuudessa.

Liittyvä postaus

© 2021 Unique Tour